5de leerjaar

American games en Jef Aerts. 2016-2017

American Games en Jef Aerts!

De morgen startte voor 5 en 6 met een stevige Amerikaanse sport: “baseball”

De kinderen mochten op 3 aparte terreinen verschillende oefenonderdelen van baseball ontdekken.


Op terrein 1 werd vooral de slagvaardigheid geoefend: met een bat slaan tegen een balletje op een stok, in een kooi de bal proberen terug te slaan naar de ballenmachine, de snelheid van het gooien werd gemeten en als laatste het gooien, rollen en vangen van de bal.

Op terrein 2 werden de kinderen vooral getest op samenwerking, reflexen en snelheid: staartenroof, met een hoepel een supergrote bal vangen, netballen met een dicht scherm i.p.v. een net.

Op terrein 3 ging het vooral over zelfstandig in groep opgegeven opdrachten volbrengen. Touwtje springen, korfbal, frisbee gooien, technisch werpen met een catchbal, een spiraal bal werpen en vangen, een spiraal bal shotten in de goal, een spiraalbal in een gatennet werpen,…

Iedereen vond het tof om dit eens te doen!

Na de middag konden we even ontspannen in de bibliotheek. We waren uitgenodigd op de auteurslezing van Jef Aerts. Deze schrijver kon prachtig vertellen over zijn boeken, bij zijn verhalen speelde hij op zijn gitaar waardoor de kinderen nog meer konden genieten! Na wat nieuwsgierige vraagjes van de kinderen en een handtekeningronde, beslisten het 5de en 6de om zeker eens de boeken van Jef Aerts te lezen.

 

 

Meer foto’s zie facebook

Info van de maand

Nog op zoek naar een leuke toffe warme school voor uw kind?

Wil je onze schoolsfeer opsnuiven.

Loop tijdens een gewone schooldag binnen of maak een afspraak: 089/65 71 76

 

Schoollinks  

Bingel