5de leerjaar

Planetarium: zwaartekracht. 2016

Planetarium: zwaartekracht

Op vrijdag 28 oktober 2016 brachten het 5de en 6de leerjaar een bezoekje aan het planetarium om te leren over zwaartekracht.

Eerst kregen we wat theorie over “Wat is zwaartekracht nu eigenlijk? Wat is het verschil met aantrekkingskracht? Is dat hetzelfde als magnetisme? Hoe zit het met de luchtweerstand?”
Om daar allemaal een antwoord op te krijgen, werden de kinderen uitgenodigd om allerlei proefjes uit te voeren. Zo testten we zwaartekracht met een handenstand, voeten in de lucht houden en allerlei spullen die de grond op gingen.
De aantrekkingskracht werd in vraag gesteld met “hoe valt de regen? Wat zou er gebeuren als we een gat graven van de ene kant van de wereld naar de andere kant en erin zouden springen? Heeft de aarde of Jupiter meer aantrekkingskracht?”
De luchtweerstand werd dan weer getest met een prop en een blad papier.
Met deze bagage aan kennis mochten de kinderen een “marslander” maken. Joepie! Met allerlei materialen werden er parachutes met beveiligingen geknutseld, met als doel: de parachute naar beneden laten vallen zonder het rauw ei in de capsule te breken.
Hoe dat afgelopen is, zullen jullie aan de kinderen zelf moeten vragen!

Toffe en leerrijke activiteit!

Meer foto’s op onze facebookpagina.

Info van de maand

Nog op zoek naar een leuke toffe warme school voor uw kind?

Wil je onze schoolsfeer opsnuiven.

Loop tijdens een gewone schooldag binnen of maak een afspraak: 089/65 71 76

 

Schoollinks  

Bingel