5de leerjaar

Hop met de beentjes in Kelchterhoef! 2016-2017

Hop met de beentjes in Kelchterhoef!

                        De tweede dag van “week van het bos” begon met een herfstwandeling in Kelchterhoef voor het 5de en 6de leerjaar.
Onze eerste halte wasbhet infopunt met de wandelwegen, na wat wikken en wegen, besloten we gewoon de weg te volgen die juf Tamara kende. Maar voor het geval dat de juf het niet meer wist, gingen we toch een beetje op de markeerders letten ;)
Een beetje verder konden we op de Kastanjelaan op zoek gaan naar…kastanjes! Iedereen at af en toe eentje in stilte op. Maar juf Tamara had een rups ontdekt in haar kastanje en wist niet beter dan Deniz achterna te lopen. Hij vond het maar niks, haha! De jongens vonden kleine kikkers onder een boomstam, echt een schouwspel!
Na de koekjespauze stopten we af en toe om wat meer te weten te komen over het bos en zijn inwoners. Zoals de koolmeesjes die zich verstopten in de bomen of het verschil tussen een spar en een den, de berk met zijn geschiedenis, hoe boleten eruit ziet,…
Tijdens de wandeling liepen we over het water naar de slang, waar we met het kompas het noorden zochten. Daarna was het etenstijd bij “Hoeve Jan” waar we ook een nodige sanitaire stop konden houden! De kinderen kregen de opmerking van klanten dat ze heel beleefd en rustig waren. Heel goed van jullie!
Na al de warme drankjes en soepen, de koude drankjes (een milkshake voor Zoë !?) konden ze zich even uitleven in de speeltuin.
Daarna volgde een wandeling met een flinke pas naar de Plas! Op de terugweg hielden we nog even een loopwedstrijdje.
We eindigden met een raadsel over de dikke gespleten eik waarna we lekker warm in de bus naar school vertrokken.

Dankjewel voor de gezellige gezonde dag!

Juf Tamara en juf Eva

 

 

Meer foto's op onze facebook!

Info van de maand

Nog op zoek naar een leuke toffe warme school voor uw kind?

Wil je onze schoolsfeer opsnuiven.

Loop tijdens een gewone schooldag binnen of maak een afspraak: 089/65 71 76

 

Schoollinks  

Bingel