5de leerjaar

Kinderen helpen kinderen, Pakistan 2016-2017

Pakistan

In het 5de en 6de leerjaar komt het thema “kinderrechten” aan bod. Zo leerden de kinderen dat ze ook rechten hebben, zoals het recht om naar school te gaan.

In Pakistan hebben ze dat geluk niet. Daar moeten de kinderen werken om aan eten en onderdak te komen. Zo zijn er kinderen die in een baksteenfabriek handenarbeid verrichten. Per dag moeten ze wel 4000 x bukken om de bakstenen om te draaien zodat ze kunnen drogen in de zon.

In het dorp zijn er kinderen die verse koeienvlaaien moeten oprapen en mengen met stro. Deze moeten ze laten drogen tegen een muur. Eenmaal gedroogd gebruiken ze deze gedroogde koeienvlaaien als brandstof om te koken (chapatti’s).

Ook onze lederen voetballen uit Pakistan zijn door kinderen met de hand gemaakt.

De vertegenwoordigster van Eurocomité voor kinderen legde nog meer uit over Pakistan: niet alleen de problemen van het land (overstromingen, overbevolking, ondervoeding, slavenarbeid,..) , maar ook de schoonheden (de jasmijn, de Himalaya, de Indus, de moskee en nog andere mooie gebouwen,…).

De kinderen mochten zich ook vergapen aan de traditionele klederdracht, speelgoed, gedroogde koeienvlaaien, muziekinstrumenten,… Wat is dat toch anders dan bij ons!

Om deze kinderen toch een iets beter leven te geven bouwt het Eurocomité schooltjes. Maar deze schooltjes zijn niet gratis dus er wordt gevraagd als wij (het 5de en 6de) enkele pleisters willen verkopen ten voordele van Pakistaanse kinderen.

Dat willen we wel proberen, niet?

 

 

Meer foto's op onze facebook!

Info van de maand

Nog op zoek naar een leuke toffe warme school voor uw kind?

Wil je onze schoolsfeer opsnuiven.

Loop tijdens een gewone schooldag binnen of maak een afspraak: 089/65 71 76

 

Schoollinks  

Bingel